Cultureel Centrum Spectrum

Cultureel Centrum Spectrum

“Wil je meedenken over de inrichting van een grote etalage bij onze nieuwe Podiumzaal in Cultureel Centrum Schijndel? . Wij hebben wel ideeën over componenten die wij naar voren willen laten komen maar missen de kennis om dit professioneel neer te zetten.”

 

Dat was de vraag die me gesteld werd. Ik voelde meteen enthousiasme omdat een cultureel centrum/theater bij voorbaat gevuld is met creatieve breinen. Het volgende moest gecommuniceerd worden in de etalage van 18 meter lang en 1 meter 55 hoog: film, theater/podiumkunsten, kunst, horeca, zalenverhuur en ontmoeten. De basis van de kast was onrustig, doordat  alle schuiframen en zwarte staanders onregelmatig in de grote kast waren geplaatst. Ik wilde 4 grote, rustige kasten creëren waar duidelijk 4 verhalen in gemaakt konden worden. Hiervan heb ik een schets gemaakt om het verschil aan te geven naar de klant.

 

Vervolgens ben ik gestart met een moodboard en schetsen om zo te onderzoeken of de neuzen dezelfde kant op stonden. Ik heb 2 richtingen gepresenteerd: 1: klassieke inrichting waarbij de gehele vitrine wordt voorzien van rode, velours theaterdoeken met daarvoor gouden lijsten. 2: een strakkere variant met behang in grafische patronen in de koele maar toch chique kleur blauw.

 

Dit alles moest ook duidelijk zichtbaar zijn vanaf de weg die voor het pand langs loopt. Na een aantal mails en besprekingen zijn we uitgekomen op een rijk donkerblauw velours gordijn over de hele breedte van 18 meter, met strakke en rijke gouden wissellijsten, waarin posters geplaatst kunnen worden van de thema’s. Als voorbeeld heb ik een aantal beelden van Theater Boulevard gebruikt, omdat dit voor mij enorme creativiteit en sfeer uitstraalt. Die kun je vertalen naar allerlei onderwerpen. Verder heb ik zorg gedragen voor de props, bijvoorbeeld een vintage theaterlamp, en signing.

 

Vanuit het bestuur was ook de wens om het PODIUM groots te communiceren op een raam. Hier heb ik een mooie middenweg in gezocht.

Situatie NA

Ontwerpfase moodboard

Ontwerpfase schets strakke variant

Ontwerpfase verdeling kasten

Ontwerpfase

Ontwerpfase opties communicatie Podium

conclusie

Een fantastisch leuk project! Ik heb enorm veel geleerd. Een top samenwerking en het resultaat mag er zijn! Trots!

ik wil je graag helpen

Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen? Graag kom ik langs om de mogelijkheden te bespreken om een prettige samenwerking aan te gaan.

Situatie VOOR

Ga terug naar Portfolio overzicht